BKV Metró Blog

Ez a Blog a Budapesten közlekedő metrókkal foglalkozik. Főként a Kelet-nyugat (2-es, piros) vonallal, de természetesen szó lesz az 1-es (földalatti, sárga) és az 3-as (Észak-Dél, kék) vonallal kapcsolatos hírekről is. A Blogon a hírek mellett lesz egy általános téma is, ahol lehet feltenni a metrókkal kapcsolatos kérdéseket, amire metrósok, témában jártasak igyekeznek majd válaszolni.

Nokia Ovi App

Már Nokia Telefonodról is elérheted a blogot az új Nokia OVI alkalmazásunk segítségével:

HTML doboz

Metrókkal kapcsolatos társalgó:


Index Feed

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Utastájékoztató matricák sorsa...

2011.07.12. 09:37 - Asmodeus

Ahogy azt minden metróval közlekedő utas észrevehette, pár napja kicserélték a metrószerelvényekben a megállókat jelző matricákat. Az új matricákon eddig szokatlan, új módszert alkalmaztak. A vonat egyik oldalán az adott metróvonal látható a megállókkal és átszállási lehetőségekkel, míg a másik oldalon a 3 metróvonal vonalhálózata és megállói láthatóak.

Természetesen az utóbbival ismét gondok adódtak, ugyanis aki készítette a matricákat vagy nem járt még metróval, vagy nem ismeri kellően a 3-as vonal megállóinak sorrendjét, esetleg csak véletlenül cserélte fel az Árpád híd és Forgách utca megállókat. Ezt a hibát napokkal később javították úgy, hogy ezt a 2 állomást "felmatricázták". Nagyon esztétikus lett a végeredmény.

A hibás matrica : https://m.blog.hu/me/metrobp/201107011111.jpg

 

Ugyan ezt a módszert alkalmazták a Puskás Ferenc Stadion és a Széll Kálmán tér állomásokon is az állomásnevek lecserélésére. Mindenki maga döntse el, hogy milyen eredménye lett ennek a módszernek.

Az állomások átnevezéseivel nem minden utas értett egyet. Volt aki értetlenül kérdezősködött, hogy miért lett átnevezve, miért most kellett ezeket megvalósítani, miért erre dobják ki a pénzt feleslegesen. Volt persze olyan utas is, aki nem volt hajlandó elfogadni, hogy a régóta megszokott és megszeretett Moszkva tere már Széll Kálmán tér nevet viseli, így véleményét megosztandó úgy határozott, kijavítja a metrókocsiban a megállókat jelző matricán a Széll Kálmán Tér feliratot Moszkva tér feliratra.

Erről készített képem itt tekinthető meg: https://m.blog.hu/me/metrobp/201107071117.jpg

Szegény matricák. Egyik oldalon elrontják a sorrendet és felülragasztják őket, a másik oldalon egy kedves Utas "írja felül" őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://metrobp.blog.hu/api/trackback/id/tr823059765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása