BKV Metró Blog

Ez a Blog a Budapesten közlekedő metrókkal foglalkozik. Főként a Kelet-nyugat (2-es, piros) vonallal, de természetesen szó lesz az 1-es (földalatti, sárga) és az 3-as (Észak-Dél, kék) vonallal kapcsolatos hírekről is. A Blogon a hírek mellett lesz egy általános téma is, ahol lehet feltenni a metrókkal kapcsolatos kérdéseket, amire metrósok, témában jártasak igyekeznek majd válaszolni.

Nokia Ovi App

Már Nokia Telefonodról is elérheted a blogot az új Nokia OVI alkalmazásunk segítségével:

HTML doboz

Metrókkal kapcsolatos társalgó:


Index Feed

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

[iho.hu] Hajszálon múlt, hogy nem történt tragédia a metróban

2011.11.26. 02:21 - Chan0P

Súlyos balesetet előzött meg egy metrós dolgozó, a hírt a Budapesti Metróért Egyesület közölte szerkesztőségünkkel.

Kőbánya-Kispest végállomásról indult volna az a metrószerelvény november 25-én kora délután, amelynek egyik szerkezeti eleme – még ismeretlen okból – eltört. A lelógó alkatrészre az egyik, szolgálatban levő dolgozó figyelt fel, a vonat visszaállt az állomásra, az utasokat leszállították. A törött szerkezeti elem valószínűleg súlyos, siklásos balesetet okozott volna.
forrás: iho.hu
2011. november 25-én 13.36-kor az É-D vonalon Kőbánya-Kispestről utasokkal induló metró kocsin mechanikai törés keletkezett az egyik szerkezeti elemen. Szolgálatban lévő metrós dolgozó észlelte a meghibásodást és azonnal megállíttatta a s...zerelvényt, így személyi sérülés, baleset nem történt. A vonat visszaállt az állomásba is kiszállították az utasokat.
A tovább közlekedő kocsiról lelógó alkatrész leesése szinte 100%-os valószínűséggel kisiklásos balesethez vezethetett volna, melynek következményei az alagúti pályaszakaszon felmérhetetlenek.
Egyesületünk minden tőle telhetőt megtesz, hogy a jelenlegi áldatlan műszaki állapotok javuljanak és ne következzen be hasonló, az utasok biztonságát súlyosan veszélyeztető esemény

Forrás: metroert.hu 

A bejegyzés trackback címe:

https://metrobp.blog.hu/api/trackback/id/tr593412365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása