BKV Metró Blog

Ez a Blog a Budapesten közlekedő metrókkal foglalkozik. Főként a Kelet-nyugat (2-es, piros) vonallal, de természetesen szó lesz az 1-es (földalatti, sárga) és az 3-as (Észak-Dél, kék) vonallal kapcsolatos hírekről is. A Blogon a hírek mellett lesz egy általános téma is, ahol lehet feltenni a metrókkal kapcsolatos kérdéseket, amire metrósok, témában jártasak igyekeznek majd válaszolni.

Nokia Ovi App

Már Nokia Telefonodról is elérheted a blogot az új Nokia OVI alkalmazásunk segítségével:

HTML doboz

Metrókkal kapcsolatos társalgó:


Index Feed

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

A Metró egy "drága" játszótér!

2011.08.18. 16:56 - Asmodeus

Címkék: játék metró keleti pillangó utaskiszállítás

Az alábbi történet ma reggel történt, és részben én is érintett voltam.

Ma reggel 7 óra körül "különös" esemény történt, az Örs vezér tér felé tartó egyik metrószerelvény vezetője rádión értesítette a KFM-et (Központi Forgalmi Menetirányító) illetve az Instruktort arról, hogy a vonaton menet közben az alagútban "elment" az ajtójelzés. Ez azt jelenti gyakorlatban, hogy valamelyik ajtó vagy ajtók kinyíltak a vonaton. Majd pár másodperc múlva ismét volt ajtójelzés, vagyis "bezáródott" a nyitott ajtó. Mivel nehéz kideríteni, hogy mi okozta a hibát, így ezt a szabályzat értelmében "Bizonytalan ajtójelzésnek" kell venni, ami viszont olyan hiba, ami az utasok biztonságát veszélyezteti ( Menet közben kinyíló ajtó -> Utas kieshet, balesetet okozva.). Ennek megfelelően a vonatból a következő állomáson ki kell szállítani az utasokat és utasok nélkül kell a szerelvénnyel felmenni az Örs vezér térre és onnan kiállni a kocsiszínbe. 

 

A reggeli utaskiszállítás a Keletiben történt, mivel ez elég messze van még időben a végállomástól, így volt lehetőség a vonat helyett egy "tartalék" vonatot kihozni a kocsiszínből és lecserélni a "műszaki hibás" vonatot.

Az érintett vonat mögötti vonaton voltam én is, így mi vettük fel a Keletiben a kiszállított utasokat is.  Mentünk tovább, majd érdekes dolog történt. A Puskás Ferenc Stadion és a Pillangó utca állomások között kb félúton hirtelen nálunk is elment az ajtójelzés, majd kb 20 másodperc múlva visszajött. Ekkor már szinte egyértelmű lett számunkra, hogy mivel ilyen véletlen  nincs, így 99%, hogy az egyik "Kedves" utas szórakozik az ajtókkal és menet közben kinyitja valamelyiket.  A Szabályzatnak megfelelően mi is jelentettük a jelenséget a KFM-nek és az instruktornak is, aminek eredménye az elöző vonathoz hasonlóan az lett, hogy a következő állomáson - tehát a Pillangó utcánál - ki kellett szállítanunk az utasokat.  Az utasok eléggé ingerültek voltak, mert 1 megállóval a végállomás előtt kellett őket kiszállítani, ráadásul az utasok felét már az elöző vonatból is kiszállították. Természetesen 10 utasból 9 minket szídott, hogy "ilyen rossz állapotban vannak a metrók, hogy egymás után 2 vonatból is kiszállítják őket műszaki hiba miatt". A felvetés jogos is lehetne, de az igazság nem ez, hanem az, hogy valaki szórakozott és miatta többszáz ember került kellemetlen helyzetbe.  Mivel mi már a Pillangó utcánál voltunk, így nem volt idő csere vonatot kihozni, így kiálltunk "pótlás nélkül" a kocsiszínbe.

Ennek eredménye, hogy 1 körön keresztül a helyünkön egy "lyuk" volt, így az utasoknak többet kellett várni amíg a következő vonat megérkezett.

Amikor az utánunk érkező vonat felvette a már 2 vonatból kiszállított utasokat a Pillangó utcánál, a feltételezésünk beigazolódott, ugyanis a vonat személyzetének több utas is jelezte, hogy 2 fiatal szórakozott a vonatokon azzal, hogy menet közben feszegették az ajtót, így kinyitva őket és "nyitott ajtó" jelzést produkálva.

Ezúton szeretnék "köszönetet" mondani ennek a 2 fiatalnak, akiknek nincs jobb dolguk az életükben, mint ilyennel szórakozva többszáz ember napját tönkretenni és szándékosan kiszúrni velük, a saját szórakozásuk érdekében. Ki tudja a 2 "gyerek" miatt mennyi ember késhetett a munkahelyéről. Tényleg, nagyon köszönöm! 

Máskor inkább a játszótérre tessék menni játszani, és ne mások utazásával és munkájával szórakozzatok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://metrobp.blog.hu/api/trackback/id/tr363163137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZBR 2011.08.21. 11:23:31

Megszavazom a három év börtönt ezeknek a kis bunkóknak...
süti beállítások módosítása