BKV Metró Blog

Ez a Blog a Budapesten közlekedő metrókkal foglalkozik. Főként a Kelet-nyugat (2-es, piros) vonallal, de természetesen szó lesz az 1-es (földalatti, sárga) és az 3-as (Észak-Dél, kék) vonallal kapcsolatos hírekről is. A Blogon a hírek mellett lesz egy általános téma is, ahol lehet feltenni a metrókkal kapcsolatos kérdéseket, amire metrósok, témában jártasak igyekeznek majd válaszolni.

Nokia Ovi App

Már Nokia Telefonodról is elérheted a blogot az új Nokia OVI alkalmazásunk segítségével:

HTML doboz

Metrókkal kapcsolatos társalgó:


Index Feed

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

[BKV.hu]Az ajtó zárására figyelmeztető lámpákat (vizuális indításjelzőket) helyeznek el a metrókocsikban

2011.06.17. 16:09 - Chan0P

A BKV közleménye:

2011. június 20-án a 3-as metró vonalán megkezdjük a metrókocsikba az esélyegyenlőség biztosítása érdekében beépített vizuális indításjelző berendezések tesztelését. Az ajtózáródásra figyelmeztető fényjelzés révén a be- és kiszállás még biztonságosabbá válhat.

A közel egy hónapos tesztüzem során június 30-ig folyamatosan, a vonalon közlekedő valamennyi kocsiban beüzemeljük a jelzőkészülékeket (összesen 1944 db-ot), így a járművekre történő be- és kiszállás még biztonságosabbá válhat.
A vizuális indításjelzők az M3 metróvonal járműveinek utastéri ajtói fölött találhatók. Kívülről és belülről egyaránt láthatóak, működésük során borostyánsárga színű villogó fénycsíkkal előjelzik az ajtózárási szándékot. A lámpák az ajtózáródásra figyelmeztető hangjelzéssel egyidejűleg kezdenek el villogni és mindaddig fényjelzést adnak, amíg a szerelvény valamennyi ajtaja be nem záródott.
A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV törekszik a közlekedési esélyegyenlőség megvalósítására, ezért az elmúlt időszakban több utasbarát lépéssel találkozhattak járatainkon. Korábban például korszerű ajtózáródási rendszert vezettünk be egyes villamosokon, majd a Millenniumi Földalatti Vasút járműveit láttuk el új típusú fény- és hangjelzéssel.
A tesztüzem 2011. július 17-ig tart, amely alatt folyamatosan értékeljük a tapasztalatokat és véglegesítjük a jelzőrendszer beállítását. Reméljük, hogy ezzel a fejlesztésünkkel is hozzájárulhatunk a közlekedési esélyegyenlőség hangsúlyozásához.
 
forrás: bkv.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://metrobp.blog.hu/api/trackback/id/tr932992823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Közlekedésguru · http://kozlekedem.blog.hu 2011.06.17. 19:28:12

Ma utaztam két megállót a metróval és már találkoztam a felszerelt jelzőkkel...

A hírt magát csak délután hallottam a rádióban...

Még nem üzemel, de már most mondom: a földalatti szerelvényeihez képest itt legalább lesz értelme. Azokon az ajtókeret kitakarja, kívülről semmit sem lehet látni belőle!

Chan0P 2011.06.17. 19:36:13

Igen, a BKV tájékoztatója alapján csak 3 nap múlva (hétfőtől) kezdik tesztelni a rendszert.
A kérdés csak az, hogy lesz-e bármi értelme.
Véleményem szerint az utasok 95%-át (akit nem érdekelt a hangos utastájékoztatás) ez sem fogja érdekelni, ugyanúgy be fog ugrálni a záródó ajtók közé is.
Szerintem ennek csak annyi értelme van, hogy mondhassa a BKV, hogy tett valamit az akadálymentesebb közlekedésért, de érdemi változás nem hiszem, hogy lesz ezáltal.
süti beállítások módosítása