BKV Metró Blog

Ez a Blog a Budapesten közlekedő metrókkal foglalkozik. Főként a Kelet-nyugat (2-es, piros) vonallal, de természetesen szó lesz az 1-es (földalatti, sárga) és az 3-as (Észak-Dél, kék) vonallal kapcsolatos hírekről is. A Blogon a hírek mellett lesz egy általános téma is, ahol lehet feltenni a metrókkal kapcsolatos kérdéseket, amire metrósok, témában jártasak igyekeznek majd válaszolni.

Nokia Ovi App

Már Nokia Telefonodról is elérheted a blogot az új Nokia OVI alkalmazásunk segítségével:

HTML doboz

Metrókkal kapcsolatos társalgó:


Index Feed

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Viszlát Moszkva tér és Stadionok állomás!

2011.06.01. 14:17 - Asmodeus

Címkék: bkv metró moszkva tér stadionok puskás ferenc stadion széll kálmán tér

Amint azt bizonyára sokan tudják, a Főpolgármester döntése alapján a Moszkva tér visszakapta régi nevét, így már Széll Kálmán Tér a neve.  Ezzel a döntéssel a Metróvonalat is érintő változást hozott. A metróállomáson a régi Moszkva tér feliratokat a következő hetekben, hónapokban fogják lecserélni az új névre. A metrószerelvényeken hallható utastájékoztatókat is folyamatosan cserélik le, így heteken belül minden vonaton a Moszkva tér helyett Széll Kálmán tér lesz hallható.

Viszont nem csak ennek az egy megállónak változik a neve, hanem a Stadionok állomás neve is. Régi nevén Népstadionként ismerhettük meg, amit lecseréltek évekkel ezelőtt Stadionok állomásra és most ismét új nevet kap. Az állomás új neve ezentúl Puskás Ferenc Stadion lesz.

Ezek mellett az új hangos utastájékoztatóban (női hang mondja be a szövegeket)a HÉV-ek nevét is lecserélték számokra, így például a Batthyány térre érkezve a régi "Átszállhatnak a Szentendrei HÉV-re" mondat helyett az új "Átszállhatnak az 5-ös HÉV-re" hangzik el, míg a Pillangó utcáról indulás után az "Örs vezér tere, végállomás következik. Átszállhatnak a 8-as és a 9-es HÉV-re" üzenet hangzik el. 

A 8-as HÉV megy Gödöllőre (volt Gödöllői HÉV), a 9-es pedig a volt Csömöri hév.

Ezen kívül a Földalatti is át lett nevezve 1-es metróra, tehát a Deák Ferenc Térnél is azt lehet hallani, hogy "átszállhatnak az 1-es és a 3-as metróra".

 

A bejegyzés trackback címe:

https://metrobp.blog.hu/api/trackback/id/tr762948689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása