BKV Metró Blog

Ez a Blog a Budapesten közlekedő metrókkal foglalkozik. Főként a Kelet-nyugat (2-es, piros) vonallal, de természetesen szó lesz az 1-es (földalatti, sárga) és az 3-as (Észak-Dél, kék) vonallal kapcsolatos hírekről is. A Blogon a hírek mellett lesz egy általános téma is, ahol lehet feltenni a metrókkal kapcsolatos kérdéseket, amire metrósok, témában jártasak igyekeznek majd válaszolni.

Nokia Ovi App

Már Nokia Telefonodról is elérheted a blogot az új Nokia OVI alkalmazásunk segítségével:

HTML doboz

Metrókkal kapcsolatos társalgó:


Index Feed

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

[Index]Alstom történet folytatódik.

2011.06.06. 21:30 - Asmodeus

Címkék: bkv metró tarlós istván alstom főpolgármester

Az index.hu portálon ma megjelent 2 hír is az Alstommal kapcsolatban:

Tarlós Budapestre hívta az Alstom vezetőjét

 

Még egy lehetősége van az Alstomnak, függetlenül attól, hogy a hét közepén francia bíróság dönt a felmondott metrókocsi-szerződés bankgaranciája ügyében: Tarlós István főpolgármester Budapestre hívta a cég vezetőjét, akinek három tárgyalási időpontot ajánlott fel – írta a Magyar Nemzet hétfői számában.

 

A lapnak Tarlós István elmondta: a hét végéig várja az Alstom francia vezetőjét, akinek az üzleti életben és a diplomáciában szokásos időben elküldték a meghívót, visszajelzés azonban még nem érkezett. A városvezetés még egy utolsó esélyt kíván adni a megegyezésre, ám "amennyiben nem válaszolnak és el sem jönnek, akkor minden tárgyalás komolytalanná válik, és nagy valószínűséggel nincs más választásunk, mint az új metrókocsi-pályázat kiírása" – fogalmazott a főpolgármester.

A Magyar Nemzet emlékeztet: a BKV azután mondta fel az Alstommal öt éve kötött szerződést, hogy a cég – amely a négyes metróhoz is gyártotta volna a kocsikat – kettes metróra szánt kocsijai nem kapták meg a típusengedélyt fékhibák és más biztonsági hiányosságok miatt. Az Alstom francia bírósághoz fordult a BKV által követelt több mint 30 milliárd forint ügyében. Ez egyrészt a kifizetett 50 százalékos előleg bankgaranciáját, másrészt a szokatlanul alacsonyan, a 65 milliárdos szerződés 1 százalékában megállapított kötbért foglalná magában - írta a lap.

 

Az Alstom kész folytatni a tárgyalást

 

Az Alstom Transport örömmel fogadta Tarlós István megbeszélésre vonatkozó kezdeményezését és meghívását, áll a cég közleményében.

Hozzátették: az Alstom továbbra is kész folytatni a tárgyalásokat a BKV-val, a fővárosi önkormányzattal valamint az NKH-val annak érdekében, hogy megoldást találjon az új budapesti metrók forgalomba állítására.

Tarlós István főpolgármester tárgyalásra hívó, postán küldött levelét az Alstom párizsi vezetése június 6-án kapta meg és arra a legrövidebb időn belül, a hivatalos csatornákon keresztül válaszol.

Még egy lehetősége van az Alstomnak, függetlenül attól, hogy a hét közepén francia bíróság dönt a felmondott metrókocsi-szerződés bankgaranciája ügyében: Tarlós István főpolgármester Budapestre hívta a cég vezetőjét, akinek három tárgyalási időpontot ajánlott fel, számoltunk be róla korábban.

 

Kíváncsian várjuk a fejleményeket az Alstom metróval kapcsolatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://metrobp.blog.hu/api/trackback/id/tr42962892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása